Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Se caută un nou membru al Curții de Conturi. Ce salariu va primi

La nici două săptămâni până la expirarea termenului de depunere a dosarelor pentru funcția de membru al Curții de Conturi nu există prea mulți doritori de a se înscrie în competiție. Potrivit surselor anticoruptie.md, interesul scăzut ar putea fi explicat prin faptul că viitorul membru urmează să monitorizeze unul dintre cele mai dificile și responsabile sectoare.

Noul membru CCRM ar urma să gestioneze activitatea Direcției generale de audit II - Bugetul asigurărilor sociale de stat, Fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală; sănătate, munca și protecția socială etc.

Dosarele de înscriere la concurs se pot depune până la data 24 iunie curent, iar concursul se va desfășura în două etape: depunerea dosarelor de înscriere și interviul public al candidaților admiși.

Candidații trebuie să dețină expertiză în domeniul economic, financiar sau juridic şi o experiență profesională în domeniile menționate de cel puțin zece ani, dintre care cinci ani de experiență managerială.

La 19 mai curent, Tatiana Șevciuc a fost numită în calitate de membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova pe un termen de cinci ani. Pentru numirea ei au votat 59 de deputați din fracțiunea PAS.

Președintele Curții de Conturi are un salariu lunar 19.516 de lei, vicepreședintele – 17.948 de lei, retribuția membrilor Curții constituie 17.210 lei.

Curtea de Conturi este constituită din șapte membri, inclusiv președintele și vicepreședintele instituției.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY