Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Bugetul asigurărilor de stat va fi auditat de Curtea de Conturi

  • 12.01.2022
  • 3168

Raportul Guvernului privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat în anul 2021 nu este afectat de denaturări semnificative, cauzate de fraude și/sau erori, sub toate aspectele semnificative și oferă o imagine corectă și fidelă în conformitate cu cadrul de raportare financiară aplicabil.

La această întrebare trebuie să răspundă auditorii Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), în contextul inițierii unei misiuni de audit financiar asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat în anul 2021.

Acțiunile de audit vor fi desfășurate la Casa Națională de Asigurări Sociale și alte entități implicate, în conformitate cu standardele internaționale de audit aplicate de CCRM.

În cadrul ședinței de inițiere a misiunii de audit a fost prezentată echipa de audit și discutate cele mai importante aspecte ale misiunii de audit, precum scopul misiunii, obiectivele și condițiile de desfășurare a misiunii, în contextul restricțiilor impuse prin instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Menționăm că, auditul va fi realizat în corespundere cu Programul activității de audit pe anul 2021 și Legii organice 260/2017, care presupune obligativitatea anuală a desfășurării misiunii de audit financiar al raportului Guvernului privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat în anul bugetar încheiat.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY