Actualizat: Joi, 25 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Reprezentantul Curții de Conturi participă la programul de stagiere al Curții de Conturi Europene

  • 04.04.2023
  • 1055

Statutul de țară candidat pentru aderarea la UE și acordarea Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a statutului de observator în cadrul Comitetului de contact al instituțiilor supreme de audit (ISA) din țările membre ale UE au generat noi oportunități de formare profesională pentru auditorii CCRM.

Astfel, la inițiativa Curții de Conturi Europene (CCE) începând cu luna martie curent, Marina Cataraga, auditoare a CCRM, participă la programul de stagiu organizat de CCE pentru auditorii instituțiilor supreme de audit din țările candidate pentru aderare la EU. La program participă, de asemenea, auditori din Serbia, Turcia si Albania. 

Programul de stagiu organizat de CCE durează 5 luni și  este organizat de două ori pe an. Curtea de Conturi Europeana este considerată un instrument important pentru a oferi o perspectivă asupra auditului fondurilor UE pentru auditorii ISA din viitoarele state membre. În context, CCE pune o mare importanță pe consolidarea capacităților și împărtășirea de cunoștințe între instituțiile supreme de audit, precum și pe îmbunătățirea structurilor de audit din statele candidate ale Uniunii Europene.
 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY