Actualizat: Vineri, 26 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Reprezentanta Curții de Conturi beneficiază de instruiri în contextul stagiului la Curtea de Conturi Europeană

  • 15.05.2023
  • 1464

Reprezentanta Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) participă la programul de stagiu al Curții de Conturi Europene (CCE), care pune accent pe consolidarea capacității și împărtășirea de cunoștințe între instituțiile supreme de audit, din țările candidate pentru aderare la UE.

În context, Marina Cataraga, auditoare a CCRM, în activitatea sa în cadrul CCE, a fost implicată în auditul SoA ( Statement of Assurance – declarație de asigurare), și anume auditul Erasmus +, ce presupune un audit mixt,  financiar și de conformitate.

La moment, angajata este implicată în auditul de performanță „CARE” (Cohision Action for Refugees in Europe), ce are ca obiectiv examinarea faptului dacă statele membre ale UE au dislocat fonduri ale politicii de coeziune în mod eficient pentru a sprijini refugiații din Ucraina.

În cadrul stagiului, reprezentanta CCRM beneficiază de o serie de prezentări, workshop-uri, atât cu prezență fizică cât și online. Una din prezentări a fost oferită de către directorul Camerei II „Investiții pentru coeziune, creștere economică și incluziune” al CCE, cameră în care auditoarea își desfășoară stagiul. Tematica prezentării a cuprins subiecte precum evaluarea internațională (peer review) a implementării Strategiei CCE pentru perioada 2018-2020, Strategia actuală a CCE 2021-2025, și experiența directorului în activitatea sa.  

Menționăm că Programul de stagiu organizat de CCE durează 5 luni și  este organizat de două ori pe an. Curtea de Conturi Europeana este considerată un instrument important pentru a oferi o perspectivă asupra auditului fondurilor UE pentru auditorii ISA din viitoarele state membre.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY