Actualizat: Joi, 25 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Reprezentanta Curții de Conturi a participat la ședința Comitetului de audit al Francofoniei

  • 21.04.2023
  • 1002

La 20 aprilie curent, la sediul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), amplasat în orașul Paris, Franța, a fost organizată ședința Comitetului de audit (CA) al OIF. La ședință a participat Viorica Verdeș, șefă Direcție de audit din cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), care este unul din cei 8 membri al Comitetului de audit.

Alți 3 membri sunt reprezentanți ai statelor Canada, Republica Camerun și Republica Federală Nigeria, 2 membri sunt desemnați de Consiliul permanent în urma recomandării Uniunii Francofone a auditului intern. De asemenea, la activitatea Comitetului de audit participă președintele Comisiei administrative și financiare și președintele Comisiei pentru cooperare și programare ai OIF.

Scopul de bază al ședinței Comitetului a fost aprobarea declarației privind concluziile reuniunii CA OIF din 20.12.2022, prezentarea raportului de activitate al Direcției audit intern și evaluare pentru trimestrul I al anului curent, precum și informarea privind implementarea planurilor de acțiune ale managementului OIF. De asemenea, au fost puse în discuție recomandările Comitetului de audit emise în perioadele precedente și cauzele neimplementării a 4 recomandări din totalul de 58 de recomandări emise de către CA, începând cu anul 2014.

În cadrul reuniunii a fost prezentat planul de activitate al Direcției audit intern și evaluare pentru perioada 2023-2024, care va fi orientat spre evaluarea unor domenii importante: securitatea cibernetică, descentralizarea OIF, aptitudinile digitale ale personalului, gestionarea deplasărilor, salarizarea, reprezentare externă.

Totodată membrilor CA, le-a fost oferită o informație actualizată privind implementarea pachetului software de management integrat (ERP) – SAP S/4 HANA, care ar urma să asigure o consecvență a managementului financiar și contabil al OIF.

Un alt subiect abordat în cadrul ședinței CA a fost evaluarea activității de audit intern, dar și informarea privind noul mandat al auditorului extern al OIF, care va fi realizat de către Curtea de Conturi a Belgiei.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY