Actualizat: Sîmbătă, 03 Decembrie 2022
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Progresele implementării activităților proiectului de consolidare, finanțat de UE

  • 16.06.2022
  • 708

O nouă ședință organizatorică privind implementarea Proiectului UE ”Asistență tehnică pentru Curtea de Conturi a Republicii Moldova în scopul dezvoltării instituționale și îmbunătățirii procesului de audit” a avut loc la data de 15 iunie curent, în sediul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

Experții proiectului, Kevin Suttie și Peeter Latti, aflați în misiune de lucru la CCRM, au prezentat ultimele rezultate ale activităților implementate, aspectele care necesită o atenție deosebită, precum și următorii pași în implementarea obiectivelor proiectului.

Petru Rotaru, coordonator al proiectului din partea CCRM, a vorbit despre provocările curente la capitolul auditurilor financiare obligatorii, precum și acțiunile întreprinse pentru a îndeplini obiectivul de consolidare a auditului financiar.

Participanții la ședință au pus în discuție aspecte legate de ajustarea metodologiei în domeniul auditului financiar, auditului conformității etc. Menționăm că, expertul Kevin Suttie oferă suport consultativ în cadrul misiunilor de audit-pilot financiar, un accent aparte fiind pus pe ministerele reorganizate.

Peeter Latti, expert UE a pus în discuție progresele legate de suportul oferit la elaborarea proiectului raportului anual al CCRM, la ajustarea Manualului de audit al performanței, Ghidului calității, Strategiei de comunicare etc.

Ecaterina Paknehad, șefă a Aparatului a vorbit despre ultimii pași întreprinși în contextul evaluării de la egal la egal (peer review) a activității Curții de Conturi, întreprinsă de echipa evaluatorilor sub conducerea inițiativei SIGMA (UE și OECD).

Josip Juric, manager de proiecte din cadrul Delegației UE în Moldova a salutat progresele realizate de CCRM în contextul implementării activităților proiectului de consolidare și a confirmat disponibilitatea autorităților europene de a continua eforturile de consolidare a instituției supreme de audit din țară.  

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY