logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Declarație de Parteneriat și Cooperare dintre ISA din Georgia, Moldova, Polonia și Ucraina


https://www.ccrm.md/ro/declaratie-de-parteneriat-si-cooperare-dintre-isa-din-georgia-moldova-polonia-80_931.html

În cadrul vizitei de lucru în Polonia a dlui Serafim Urechean, președintele Curții de Conturi, la data de 23 februarie curent, a fost semnată Declarația de Parteneriat și Cooperare dintre Oficiul Național de Audit al Georgiei, Curtea de Conturi a Republicii Moldova, Oficiul Suprem de Audit al Poloniei și Curtea de Conturi a Ucrainei.

Documentul a fost semnat de conducătorii instituţiilor supreme de audit (ISA) din cele patru țări la Seimul (Parlamentul) Poloniei, în prezența speaker-ului Radosław Sikorski.

Prin intermediul Declaraţiei, părțile și-au confirmat dorința de a se sprijini reciproc în dezvoltarea continuă a auditului de stat independent în țările sale, după cum este prevăzut în  Rezoluția 69 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite din 19 decembrie 2014 „Promovarea și încurajarea eficienței, responsabilității, eficacității și transparenței administrației publice prin consolidarea instituțiilor supreme de audit".

Vizita de lucru în Polonia a președintelui CCRM a avut loc în perioada     23-25 februarie curent și a fost prilejuită de ceremonia oficială dedicată împlinirii a 96 de ani de activitate a Instituției Supreme de Audit a Poloniei.

În cadrul ceremoniei festive din Parlamentul Republicii Polonia, Serafim Urechean a ținut un discurs cu tema „Perspectivele UE cu privire la dezvoltarea, consolidarea capacităților și activitatea ISA a Republicii Moldova".

Agenda vizitei de lucru în Polonia a dlui Serafim Urechean a mai inclus o deplasare la filiala regională a ISA din Cracovia, întrunire cu    Guvernatorul regiunii Małopolskie (Viovode), dl  Jerzy Miller, precum şi întrevedere cu studenții Școlii Naționale de Administrare Publică.

 

Alocuţiune 96 ani ISA Polonia

Declaratie de Parteneriat şi Cooperare_eng

Declaratie de Parteneriat şi Cooperare_ro

Informaţie adiţională