logo

Curtea de Conturi a Republicii Moldova

Curtea de Conturi a inițiat misiuni de audit la municipiile Chișinău și Bălți


https://www.ccrm.md/ro/curtea-de-conturi-a-initiat-misiuni-de-audit-la-80_91989.html

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) va realiza misiuni de audit la municipiile Chișinău și Bălți, conform programului activității de audit pe anul 2021.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) va realiza misiuni de audit la municipiile Chișinău și Bălți, conform programului activității de audit pe anul 2021.

Începând cu data de 13 septembrie curent, CCRM va efectua auditul asupra rapoartelor financiare ale unitățile administrativ-teritoriale (UAT) mun. Chișinău și mun. Bălți încheiate la 31 decembrie 2020, precum și auditul conformității procesului bugetar și gestionării patrimoniului public în perioada anilor 2018-2020 la UAT mun. Chișinău și mun. Bălți (UAT/bugetul de nivelul II).

În context, la data de 13 septembrie curent, a avut loc o ședință de inițiere a misiunii de audit la sediul primăriei municipiului Chișinău. În cadrul ședinței, Eduard Moroșan, membru al CCRM a prezentat echipa de audit, relatând despre obiectivele misiunii de audit și domeniile de aplicare ale auditului. La rândul său, Ion Ceban, Primarul general al mun. Chișinău a remarcat importanța misiunii de audit demarate de Curtea de Conturi și a discutat cu echipa de audit referitor la aspectele organizatorice de desfășurare a misiunii și modalitățile de comunicare.

La fel, o echipă de auditori a CCRM a participat la ședința de inițiere a misiunii de audit cu conducerea primăriei Bălți. Echipa de audit, responsabilă de planificarea, efectuarea și raportarea rezultatelor auditului a informat autoritățile administrației publice locale ale mun. Bălți despre obiectivele misiunii de audit și responsabilitățile tuturor participanților în desfășurarea auditului.

Menționăm că, auditurile a fost inițiate în conformitate cu Programul activității de audit al Curții de Conturi pentru anul 2021.