Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Președintele Curții de Conturi participă la Forumul anual de integrare europeană

  • 09.11.2021
  • 2315

Principalele provocări ale Republicii Moldovei pe calea integrării europene sunt puse în discuție de participanții celei de-a opta ediții a Forumului anual de integrare europeană a Republicii Moldova.

Echipa Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), condusă de Marian Lupu, Președintele instituției, participă, de asemenea, la eveniment la invitația Fundației „Friedrich Ebert” Moldova (FES), Asociației pentru Politică Externă a Moldovei (APE) și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Participanții la eveniment abordează un șir de subiecte importante, cum ar fi provocările relansării și aprofundării parteneriatului Republicii Moldova cu UE, implementarea Acordului de Asociere și a agendei de reforme a integrării europene, asigurarea integrității și independenței justiției și combaterea corupției la nivel înalt ca o condiție esențială pentru un proces de integrare europeană de succes etc.

În contextul adeziunilor de racordare a auditului public extern la rigorile standardelor internaționale de profil, stipulate în art. 49 a Acordului de Asociere, forumul este de o importanță practică pentru Curtea de Conturi, oferind o platformă de abordare a priorităților naționale în cadrul dialogului Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Menționăm că, prin activitățile de dezvoltare și consolidare a auditului public extern în Republica Moldova, Curtea de Conturi contribuie la implementarea Acordului de Asociere, în conformitate cu standardele stipulate în acest important document al parcursului european al țării.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY