Actualizat: Vineri, 19 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Premieră la Curtea de Conturi! Un nou sistem de monitorizare și gestionare a procesului de implementare a recomandărilor din audit a fost prezentat

Curtea de Conturi, în premieră, a prezentat un nou sistem de monitorizare și gestionare a procesului de implementare a recomandărilor din rapoartele de audit, informează OFICIAL.

Nivelul de implementare a recomandărilor de audit este influențat de mai mulți factori și anume aceste aspecte au fost abordate în cadrul atelierului „Monitorizarea implementării recomandărilor de audit”, organizat de CCRM, care a întrunit circa 30 de reprezentanți ai entităților auditate: Ministere, Agenții și alte instituții ale APC.

Evenimentul a avut drept scop diseminarea informației privind procesele, procedurile și instrumentele de monitorizare a implementării recomandărilor de audit, cât și fortificare capacităților entităților în procesul de implementare a acestora.

Curtea de Conturi a instituit un instrument propriu de monitorizare a gradului de implementare a recomandărilor de audit – sistemul informațional automatizat (SIA) „Audit CCRM”, care asigură monitorizarea termenului de executare a hotărârilor sale, vizualizarea în timp real a informațiilor privind acțiunile întreprinse de entitățile auditate în vederea executării recomandărilor de audit, evaluarea în aspect cantitativ și calitativ a gradului de conformare a acestora la recomandări. De asemenea, sistemul dat oferă posibilitate entităților auditate de a comunica și interacționa cu Curtea de Conturi în procesul implementării recomandărilor, în format digital, facilitând procesul de monitorizare, contribuind astfel la atingerea rezultatelor scontate.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY