Actualizat: Marți, 23 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Natalia Trofim a fost numită membru al Curții de Conturi

  • 04.07.2024
  • 869

Astăzi, 4 iulie, Parlamentul a aprobat, în ședința plenară, proiectul de hotărâre privind numirea doamnei Natalia Trofim în funcția de membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

Candidatura doamnei Trofim a fost propusă de către Președintele Curții de Conturi, selectată în cadrul concursului public. Dna Trofim are o vastă experiență în domeniul finanțelor publice. Activează de circa 23 de ani în cadrul Curții de Conturi, în prezent fiind șefă a Direcției generale de audit I (bugetul de stat și autorități publice centrale).

Pentru numirea doamnei Trofim în funcția de membru al CCRM au votat 71 de deputați.

În cadrul ședinței plenare de astăzi, noul membru al Curții de Conturi a depus jurământul.

În același context, Tatiana Șevciuc, Președinta CCRM a prezentat-o astăzi pe dna Trofim, managerilor de subdiviziuni, apreciind înalt experiența, competențele și profesionalismul său în procesul de îmbunătățire a managementului finanțelor publice.

Menționăm că, potrivit articolului 17 al Legii nr. 260 din 07.12.2017 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, membrii Curții de Conturi, cu excepția președintelui, se numesc de Parlament pe un termen de 5 ani, la propunerea președintelui Curții de Conturi, în bază de concurs public, cu votul majorității deputaților aleși.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY