Actualizat: Sîmbătă, 20 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Masă rotundă „Colaborarea dintre auditul extern și auditul intern: deficiențe, perspective și soluții de consolidare”

  • 01.10.2021
  • 3228

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la data de 30 septembrie curent, la o masă rotundă, eveniment organizat de Ministerul Finanțelor, în format online. Masa rotundă cu genericul „Colaborarea dintre auditul extern și auditul intern: deficiențe, perspective și soluții de consolidare” a întrunit circa 100 de persoane – reprezentanți ai Curții de Conturi, Ministerului Finanțelor și auditori interni din sectorul public.

În debutul întrunirii, reprezentantul Ministerului Finanțelor, a venit cu un mesaj de salut pentru toți participanții și a exprimat încrederea că subiectele propuse și discuția privind colaborarea dintre auditorii externi și cei interni va fi una constructivă.

Petru Rotaru, membru CCRM, a vorbit despre importanța de a consolida colaborarea dintre auditul extern și auditul intern și de a stabili puncte comune de acțiune care vor unifica eforturile și vor eficientiza rezultatele muncii celor două activități de evaluare. 

Participanții la eveniment au abordat aspectele de conlucrare și mecanismele de interacțiune pe cele patru dimensiuni incluse în agenda evenimentului, care se referă la:

  • planificarea și coordonarea activității de audit extern/intern întru evitarea dublării eforturilor;
  • colaborarea auditorilor interni cu auditorii externi pe parcursul desfășurării unui audit extern, precum și utilizarea muncii auditorilor interni;
  • considerarea planurilor anuale de acțiuni și rapoartelor activității de audit intern, expediate către Curtea de Conturi;
  • schimb de experiență și bune practici între auditorii externi și auditorii interni.

Cât privește intervenția și contribuția membrilor prezenți la această discuție, aceștia au venit cu unele întrebări, precizări și clarificări privind colaborarea dintre auditorii externi și interni.

În încheiere, Ecaterina Paknehad, șef al Aparatului CCRM, a reiterat deschiderea și reciprocitatea de colaborarea sistematică, schimbul de experiență, dar și bunele practici axate pe subiectele specifice de interes comun.

La final de discuție, participanții și-au exprimat înalta gratitudine pentru această discuție relevantă, dar și faptul că acest eveniment a fost unul productiv și constructiv, care și-a atins scopul  – cel de a consolida relațiile între cele două activități.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY