Actualizat: Luni, 27 Septembrie 2021
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Atributele Curţii de Conturi

Curtea de Conturi a Republicii Moldova va avea semne distinctive: stema, emblema, drapelul Curtii de Conturi si insigna de apartenenta la Curtea de Conturi.

Prin Hotarîrea nr.44 din 15 iunie 2006, Curtea de Conturi a aprobat stema, emblema, drapelul Curtii de Conturi, insigna de apartenenta la Curtea de Conturi si regulamentul de utilizare a acestor semne distinctive.

       

Masura a fost luata din necesitate, ca urmare a lipsei unei embleme heraldice a Curtii de Conturi, ce ar avea drept scop particularizarea organului suprem de control financiar extern.

Toate simbolurile caracteristice au: cîmpul partitionat în bilete (billettes), albastru si argint, o acvila cruciata, de aur, ciocata si membrata rosu, cu zborul pe jumatate desfacut, purtînd pe piept scutul din Stema de Stat a Republicii Moldova (taiat, rosu si albastru, cu un cap de bour de aur brosînd si însotit de o stea cu opt raze între coarne, o roza la dextra si o semiluna la senestra, toate de asemenea de aur) si tinînd în gheara dreapta Caduceul lui Mercur, de argint, iar în cea stînga un raboj (taille) din doua bucati, de acelasi metal.

                           

Stema Curtii de Conturi va figura în sigiliile oficiale ale Curtii de Conturi, ale subdiviziunilor ei, în foile cu antet, în documentele oficiale emise de catre Curtea de Conturi, pe sediile, edificiile, în birourile de serviciu si alte încaperi, care apartin Curtii de Conturi, pe pagina WEB a Curtii de Conturi (www.ccrm.md), pe documentele de legitimare ale colaboratorilor Curtii de Conturi, pe diplome de onoare si alte distinctii conferite de Curtea de Conturi etc.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY