Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Managerul de țară SIGMA, în vizită la Curtea de Conturi

  • 15.10.2021
  • 2039

Ferdinand Pot, Managerul de țară pentru Republica Moldova al inițiativei comune SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management) a OCDE și a Uniunii Europene, a avut o întrevedere cu Marian Lupu, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

Evenimentul, organizat la data de 15 octombrie la sediul CCRM, a avut drept obiectiv retrospectiva progreselor înregistrate în cadrul activităților de suport, susținute de SIGMA și discutarea domeniilor pentru susținerea pe viitor al instituției supreme de audit din țară.

SIGMA este unul din principalii parteneri de dezvoltare ai Curții de Conturi, care au contribuit substanțial la consolidarea capacităților instituției, a remarcat Marian Lupu. Președintele instituției a relatat despre conlucrarea activă cu experții SIGMA în contextul efectuării evaluării de la egal la egal (peer review), efectuată sub egida SIGMA. Președintele CCRM a accentuat, de asemenea, importanța consultanței experților SIGMA, acordată la diferite etape de activitate ale CCRM, precum și importanța menținerii cooperării cu această instituție importantă.

Membrul CCRM, Petru Rotaru și șeful Aparatului, Ecaterina Paknehad, au relatat despre provocările cu care se confruntă instituția supremă de audit din țară și eventualul suport, care ar putea fi oferit de SIGMA în consolidarea managementului finanțelor publice.

Oficialul SIGMA a reiterat importanța susținerii eforturilor de consolidare a instituției supreme de audit din Republica Moldova și disponibilitatea inițiativei europene de a conlucra, în continuare cu Curtea de Conturi.

Menționăm că, obiectivul inițiativei SIGMA este consolidarea bazelor pentru o guvernanță publică îmbunătățită și sprijinirea dezvoltării socio-economice prin consolidarea capacităților sectorului public, îmbunătățirea guvernanței orizontale și îmbunătățirea planificării și implementării reformelor administrației publice.  

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY