Actualizat: Joi, 28 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Întrunirea Grupului de auditori al Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020

  • 09.11.2022
  • 1777

În perioada 7-9 noiembrie curent, o delegație a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), condusă de Andrei Munteanu, membru al CCRM, a participat la Întrunirea Grupului de auditori al Programului Operațional Comun România – Republica Moldova la Iași, România.

Evenimentul a fost organizat de Autoritatea de Audit a României și a fost destinat reprezentanților Autorităților de Audit ale programelor finanțate prin intermediul Instrumentului european de vecinătate (ENI CBC).

În cadrul întrunirii a fost prezentat manualul de audit pentru programele ENI CBC. De asemenea, reprezentanții Secretariatului Tehnic Comun al programului au prezentat informație despre performanța reală a programului, etapa de urmărire, provocările următoarei perioade de programare și starea reală a programului etc.

În cadrul rundelor de discuții participanții și-au prezentat opiniile și practicile naționale, fapt ce a condus la discuții fructuoase și schimb de experiență. De asemenea, au fost abordate rezultatele auditului de sistem 2022 și urmărite rezultatele auditului operațiunilor 2022.

Menționăm că obiectivul general al Programului pentru perioada 2014-2020 a fost de a spori dezvoltarea economică și de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din zona transfrontalieră prin investiții comune în domeniul educației, dezvoltării economice, cultură, infrastructura transfrontalieră și sănătate.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY