Actualizat: Miercuri, 22 Martie 2023
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Instruiri internaționale pentru personalul de specialitate al instituției supreme de audit

  • 19.10.2022
  • 472

Reprezentantul Curții de Conturi a Republicii Moldova a participat astăzi, 19 octombrie, la seminarul internațional „Auditul englez: Introducere în auditul financiar”.

Seminarul este organizat de către Oficiul Suprem de Audit al Poloniei și este destinat serviciilor de specialitate, cum ar fi traducătorii și personalul din cadrul subdiviziunilor de relații externe din cadrul instituțiilor supreme de audit (ISA). Drept moderatori au fost reprezentanții Oficiului Național de Audit al Marii Britanii (ONAMB) – Anna Wydra și Steve Mirfin, auditori financiari. Aceștia au încercat nu doar să inițieze participanții în realizarea auditului financiar, ci au prezentat principalele noțiuni sub forma unui studiu de caz – auditul realizat de către ONAMB la Casa Regală din Marea Britanie.

Participanții la seminar au fost provocați să realizeze un audit financiar și au avut ocazia să afle detalii din culisele auditului Casei Regale a Marii Britanii.

Reamintim că seminarul este la cea de-a doua sesiune și își propune să inițieze personalul de specialitate din cadrul ISA, întru sporirea eficienței acestuia, dar și în vederea oferirii de suport auditorilor.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY