Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Inițierea misiunii de audit intern privind auditul conformității

  • 18.01.2022
  • 2195

Auditul intern este o activitate independentă de asigurare obiectivă și de consiliere, destinată să adauge valoare și să îmbunătățească activitățile unei instituții.

În acest sens, auditorul intern al Curții de Conturi a Republicii Moldova a inițiat o misiune de audit cu tema „Evaluarea procesului de planificare, realizare și raportare a auditului conformității”.

În cadrul ședinței de deschidere, desfășurată la 18 ianuarie curent, participanții au fost informați despre obiectivul general al misiunii de audit, care presupune evaluarea conformității procesului de planificare, executare și raportare a auditului conformității.

La fel, au fost prezentate principalele aspecte cu privire la misiunea de audit intern, precum riscurile majore identificate și evaluate, aria de aplicabilitate a auditului, abordarea și metodologia de audit, calendarul activităților, persoanele de contact și alte aspecte organizatorice, etc.

Menționăm, că activitatea de audit intern se desfășoară în conformitate cu Planul anual de activitate al Serviciului audit intern al Curții de Conturi, care este elaborat în baza analizei riscurilor, având ca scop determinarea priorităților activității de audit intern în concordanță cu obiectivele instituționale.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY