Actualizat: Marți, 23 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Inițierea misiunii de audit financiar la Curtea de Conturi

  • 26.06.2024
  • 611

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) va fi supusă unui audit financiar extern pentru perioada 2019-2023. În acest sens, la data de 26 iunie curent, a avut loc o ședință de inițiere a misiunii de audit cu participarea echipei de audit a companiei „Moldauditing” și conducerea CCRM.

Tatiana Șevciuc, Președinta CCRM a salutat inițierea misiunii de audit, exprimându-și deschiderea spre o conlucrare productivă și eficientă.

Auditul extern al situațiilor financiare ale Curții de Conturi presupune examinarea veridicității rapoartelor financiare privind executarea bugetului Curții de Conturi pentru anii 2019-2023, corespunderea acestuia cu reglementările de raportare financiară în sectorul bugetar, precum și conformitatea operațiunilor economico-financiare efectuate.

Menționăm că potrivit Legii privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, situațiile financiare anuale ale Curții de Conturi se supun auditului extern, efectuat în conformitate cu standardele recunoscute internațional, de către o organizație de audit independentă, selectată de către Parlament în modul stabilit de legislația privind achizițiile publice.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY