Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Impactul implementării Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție, discutat cu Curtea de Conturi

  • 20.09.2022
  • 1885

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost menționată de evaluatori drept una din instituțiile implementatoare, care a demonstrat implicare și contribuție pentru implementarea cu succes a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție (SNIA) pentru anii 2017-2020.

La data de 19 septembrie curent a fost organizată o rundă de discuții, cu participarea echipei CCRM, condusă de Petru Rotaru, membru al Curții de Conturi. Discuțiile au fost organizate la solicitarea ONC ”Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției”, care efectuează exercițiul de evaluare al impactului SNIA.

Petru Rotaru a vorbind despre realizările și provocările în procesul de implementare a Strategiei, în special cu referire la Pilonul V: Curtea de Conturi, prioritățile ”Transparența activității Curții de Conturi” și ”Impactul activității de audit”. De asemenea, membrul CCRM a abordat importanța atingerii impactului activității de audit, promovării acestuia în cadrul comunicării cu părțile interesate, precum și eforturile depuse de CCRM în acest context.

Participanții au pus în discuție acțiunile întreprinse de CCRM pentru a-și consolida capacitățile, a asigura calitatea activității de audit, inclusiv suportul oferit în context de partenerii de dezvoltare și rolul organizațiilor de profil. Un segment aparte l-a constituit subiectul colaborării cu organele de investigare și anchetă, în cazurile de suspiciuni de fraudă și corupție, precum și reglementările internaționale, naționale și interne în acest aspect.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY