Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Înmânarea certificatelor de auditor public angajaților Curții de Conturi

  • 10.12.2021
  • 2975

Menținerea standardelor de competență pentru auditorii publici externi este esențială în activitatea Curții de Conturi. Iar aceasta se poate atinge doar printr-o perfecționare continuă, racordată la evoluția și schimbările acestui domeniu.

Astfel, douăzeci și doi de auditori publici stagiari ai Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au susținut cu succes proba de evaluare. În context, astăzi 10 decembrie, Marian Lupu, Președintele CCRM și Petru Rotaru, membru al CCRM au înmânat certificatele de auditor public.

Certificarea auditorilor este un rezultat important, care atestă profesionalismul angajaților CCRM, implicați în desfășurarea activității de audit public extern.

Menționăm că, Curtea de Conturi, potrivit Legii nr. 260 din 07.12.2017, are obligativitatea de a supune certificării personalul cu atribuții de audit public Implementarea unui sistem de certificare a auditorilor publici este o inițiativă inovatoare, sisteme similare se regăsesc doar la unele instituții supreme de audit din lume.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY