Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Direcțiile strategice ale EUROSAI, abordate în cadrul ședinței șefilor instituțiilor supreme de audit europene

  • 24.05.2022
  • 1082

Președintele EUROSAI, Miloslav Kala, a reunit șefii instituțiilor supreme de audit (ISA) ale Organizației Europene a Instituțiilor Supreme de Audit (EUROSAI), pentru a pune în discuție viziunile asupra viitorului EUROSAI, în contextul elaborării Planului strategic pentru perioada 2024-2030.

Întrunirea a fost organizată astăzi, 24 mai, în cea de-a doua zi a evenimentului EUROSAI Praga Post-Congres, găzduit de Președinția EUROSAI în perioada 23-25 mai curent. Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu a participat, împreună cu șefii a circa 40 de ISA din cadrul EUROSAI, la discuțiile și schimbul de opinii privind obiectivele de viitor și direcțiile prioritare de dezvoltare ale organizației internaționale de profil.

Printre subiectele de interes au fost menționate provocările legate de dezvoltarea tehnologiilor, sustenabilitatea mediului și aspectele climaterice, relevanța ISA pentru părțile interesate și impactul activității de audit, consecințele pandemiei COVID-19 și crizelor umanitare și financiare, consolidarea parteneriatelor și cooperării între membrii EUROSAI și părțile interesate externe.

Menționăm că, la moment, EOROSAI implementează Planul strategic pentru perioada 2017-2024, focusat pe doi piloni strategici: susținerea auditurilor eficiente, inovative și relevante prin promovarea și impulsionarea cooperării profesionale; susținerea ISA pentru a face față noilor oportunități și provocări prin suportul și facilitarea dezvoltării capacităților instituționale ale acestora.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY