Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi va implementa cadrul competențelor profesionale și va efectua un nou sondaj

  • 16.05.2022
  • 1993

Familiarizarea angajaților Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) cu necesitatea implementării unui cadru de competențe profesionale și aprecierea nivelului de satisfacție la locul de muncă vor contribui la consolidarea climatului instituțional.

În context, la data de 16 mai curent, a avut loc o ședință online cu participarea angajaților CCRM. În cadrul ședinței participanții au fost informați cu privire la desfășurarea celui de-al doilea sondaj privind evaluarea satisfacției angajaților CCRM la locul de muncă, primul sondaj fiind organizat la finele anului 2019.

Andrei Munteanu, membru al CCRM a subliniat importanța acestui exercițiu în scopul identificării punctelor slabe pe mai multe aspecte legate de condițiile de muncă, comunicarea colegială, conlucrarea în timpul perioadei pandemice etc.

De asemenea, angajații CCRM au fost familiarizați cu proiectul cadrului de competențe profesionale și necesitatea elaborării și implementării acestuia.

Cadrul de competențe profesionale este un instrument de gestionare a resurselor umane, care definește competențele relevante pentru dezvoltarea angajaților, a remarcat Ecaterina Paknehad, șefă al Aparatului CCRM.

Importanța acestui instrument derivă din abilitatea unei instituții supreme de audit de a-și îndeplini mandatul și de a realiza audituri eficiente și de înaltă calitate, care în mare măsură depind de profesionalismul, integritatea și competența personalului acesteia.

Menționăm că, elaborarea și implementarea sondajului, precum și a cadrului de competențe profesionale au fost efectuate cu suportul Oficiului Național de Audit al Suediei și vor contribui la îmbunătățirea climatului instituțional, comunicării interne, mediului de lucru, politicilor de management etc.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY