Actualizat: Sîmbătă, 20 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi continuă discuțiile privind elaborarea cadrului de competențe

  • 17.11.2021
  • 1383

Crearea unui cadru de competențe este o metodă eficace pentru a evalua, a menține și a monitoriza cunoștințele, aptitudinile și atributele persoanelor dintr-o instituție. Cadrul permite măsurarea nivelurilor actuale de competență, în vederea asigurării faptului că membrii personalului dispun de expertiza necesară pentru a-și desfășura sarcinile.

Menționăm că Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) continuă discuțiile cu experți din cadrul Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS) în vederea elaborării unui cadru de competențe profesionale.

În context, la data de 16 noiembrie curent, în format online a avut loc o întrunire cu reprezentanții ONAS și Grupul de lucru CCRM responsabil de dezvoltarea cadrului de competențe profesionale necesare pentru competențele financiare, de conformitate și de performanță.

În cadrul ședinței, participanții au abordat diverse aspecte ale modelului de competențe profesionale, prevăzute de standardele internaționale, precum stabilirea competențelor pe roluri, competențe de bază și competențe suplimentare, evaluarea competențelor profesionale, etc.

Elaborarea și implementarea cadrului de competențe profesional constituie unul din obiectivele stipulate în Strategia de dezvoltare a CCRM pentru perioada 2021-2025.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY