Actualizat: Luni, 18 Octombrie 2021
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi a participat la lansarea proiectului, organizat de IDIS „Viitorul”

  • 30.09.2021
  • 193

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat, la data de 30 septembrie curent, la conferința de lansare a proiectului „Consolidarea integrității în achizițiile publice”, organizat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.

Proiectul urmărește susținerea reformelor în domeniul achizițiilor publice în Moldova, care vor spori transparența și corectitudinea achizițiilor publice prin împuternicirea cetățenilor de a responsabiliza instituțiile relevante.

Scopul acestei conferințe este de a prezenta obiectivele proiectului, dar și de a aborda rolul autorităților publice și a societății civile la îmbunătățirea sistemului de achiziții publice din Moldova.

În cadrul evenimentului a fost pusă în discuție și reforma sistemului de achiziții publice din țară și experiența societății civile în promovarea achizițiilor publice transparente.

Curtea de Conturi, de asemenea, și-a orientat eforturile asupra auditării acestui domeniu. Astfel, Raportul anual 2020 conține un capitol separat, care generalizează constatările tuturor auditurilor privind conformitate achizițiilor publice în cadrul sistemelor tuturor ministerelor din țară pentru a avea o viziune integră privind deficiențele în domeniul dat.

Menționăm că, proiectul „Consolidarea integrității în achizițiile publice” este implementat de către IDIS „Viitorul", în parteneriat cu Fondul de Parteneriat pentru Transparență (SUA).

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY