Actualizat: Vineri, 19 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi a participat la Conferința anuală în domeniul auditului intern

  • 05.12.2022
  • 1200

Tematici precum noutăți și tendințe internaționale, modalități inovatoare de raportare în perioade de criză, perspectivele de dezvoltare și provocările în domeniul  auditului intern situații de criză, dar și alte subiecte importante au fost puse în discuție de participanții la Conferința anuală în domeniul auditului intern cu tematica ,,Auditul intern îmbrățișează viitorul – schimbarea rămâne unica constantă”.

Evenimentul a fost organizat la data de 2 decembrie curent, de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova cu suportul Academiei Naționale de Finanțe și Economie a Ministerului Finanțelor al Regatului Țărilor de Jos.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost reprezentată de Petru Rotaru, membru al CCRM, care a abordat subiectul importanței conlucrării dintre auditul intern și auditul public extern, avantajele instituirii unei colaborări eficiente, provocări și impedimente pentru fortificarea funcției de audit intern, precum și alte aspecte importante pentru asigurarea eficientizării controlului financiar.  

Evenimentul a întrunit peste 80 de participanți și a reunit reprezentanții profesiei, partenerii de dezvoltare, reprezentații mediului academic, precum și alte părți interesate, pentru a aborda tendințele în domeniu, a face schimb de păreri și a identifica provocările și posibile soluții în sistem. Experții internaționali din Olanda, Belgia, Austria, Albania și Letonia au prezentat experiența țărilor pe care le reprezintă în domeniul abordat.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY