Actualizat: Sîmbătă, 02 Decembrie 2023
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi a căpătat statutul de observator în Comitetul de contact al instituțiilor supreme de audit din țările membre UE

  • 12.08.2022
  • 1394

Comitetul de contact al instituțiilor supreme de audit (ISA) din țările membre ale Uniunii Europene (UE) a acordat Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) statutul de observator în cadrul acestui important for european.

O scrisoare de informare în acest sens a fost trimisă recent de către Președinția actuală a Comitetului de contact, Curtea de Conturi a Portugaliei, cu felicitările de rigoare. Astfel, Curtea de Conturi va participa la ședințele Comitetului de contact la nivel de conducători ai ISA, precum și va contribui la activitatea acestui for european.

Menționăm că acceptarea CCRM în calitate de observator în cadrul Comitetului reprezintă rezultatul inițiativei Curții de Conturi și negocierilor derulate pe parcursul ultimilor ani. Discuțiile în acest sens au fost impulsionate în luna mai curent, în cadrul Reuniunii EUROSAI Praga Post-Congres, eveniment care a reunit delegațiile la nivel înalt a instituțiilor supreme de audit din cadrul Organizației Europene a Instituțiilor Supreme de Audit (EUROSAI).

Comitetul de contact este o platformă de nivel înalt, în cadrul căruia se reunesc anual președinții instituțiilor supreme de audit din statele membre ale UE și președintele Curții de Conturi Europene.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY