Actualizat: Vineri, 19 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Crearea cadastrului clădirilor publice, discutată la Curtea de Conturi

  • 16.09.2021
  • 1884

Pe 15 septembrie, la Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții AO Green City Lab din Moldova. Întâlnirea a avut drept scop promovarea tehnologiilor SMART si  facilitarea tranziție spre economia verde.

Reprezentanții AO Green City Lab au informat despre implementarea unui Sistem Informațional de Management Energetic (SIME), funcțional deja in mai multe state (Serbia, Croația, Ucraina, etc). SIME ar permite monitorizarea consumului de energie în cadrul instituțiilor publice, având drept avantaje reducerea costurilor pentru energie, accesul imediat la baza de date, crearea cadastrului clădirilor publice, identificarea problemelor din cadrul clădirilor publice și îmbunătățirea condițiilor în cadrul acestora. Potrivit reprezentanților AO Green City Lab, prin implementarea proiectului, poate fi obținută o economie de circa câteva milioane de euro anual la nivel de stat.

În contextul întrevederii, au fost puse în discuție sugestiile CCRM privind managementul eficient al clădirilor publice, precum și suportul pentru misiunile de audit, pe care le poate oferi Cadastrul clădirilor publice, preconizat de a fi elaborat în cadrul proiectului.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY