Actualizat: Miercuri, 24 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Continuă definirea conceptului certificării auditorilor financiari în sectorul public

  • 28.10.2021
  • 1965

Un nou atelier de discuții privind conceptul procedurii de certificare ai auditorilor publici în domeniul auditului financiar a fost organizat, la data de 28 octombrie, în format de teleconferință.

Evenimentul a fot organizat în contextul activităților Proiectului de suport, implementat de Oficiul Național de Audit al Suediei (ONAS) în scopul consolidării capacităților Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) în diferite domenii, precum managementul resurselor umane, implementarea sistemului de asigurare a calității, certificarea auditorilor financiari etc.

Atelierul a reunit experții ONAS, Kameran Khudur și Anita Nilson, precum și membrii grupului de lucru al CCRM, implicat în dezvoltarea și implementarea procesului de certificare, sub coordonarea membrului CCRM, Petru Rotaru.

Participanții au examinat și discutat sugestiile experților de îmbunătățire a proiectului regulamentului privind certificarea auditorilor financiari ai Curții de Conturi, mecanismele și particularitățile specifice procesului de implementare a acestui proces.

Certificarea auditorilor specializați în auditul financiar a fost planificat de CCRM după implementarea primei etape a certificării, prevăzute de cadrul normativ-legal de funcționare a instituției. În cadrul primei etape, Curtea de Conturi a elaborat și implementat cu succes procedura de certificare generală a auditorilor publici, care este organizată cu regularitate. Cea de-a doua etapă presupune specializarea auditorilor pe tipuri de audit și certificarea în domeniu auditului financiar în sectorul public.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY