Actualizat: Marți, 19 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Consiliul conducătorilor OSCF din statele membre ale CSI

  • 26.08.2021
  • 5063

Consiliul conducătorilor organelor supreme de control financiar (OSCF) din statele membre ale CSI a fost creat în anul 2000 și are în componența sa 9 țări membre: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Rusia, Tadjikistan și Ucraina.

Consiliul este o organizaţie apolitică, fiind organizat pe principii de profesionalism şi schimb de experienţă în domeniul controlului financiar/auditului public extern.

Reuniunile dintre țările membre se petrec anual.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a devenit membru al Consiliul interstatal al conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele - membre ale CSI în anul 2000.

În perioada 02 - 04 octombrie 2014 a fost desfășurată "Cea de-a XIV-a Sesiune a Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar al statelor - membre ale Comunităţii Statelor Independente (OSCF CSI)", țara gazdă fiind Republica Moldova, care a preluat președinția Consiliului pentru o perioadă de un an. Tema centrală a sesiunii a fost: „Eficienţa utilizării resurselor bugetare direcţionate spre efectuarea achiziţiilor publice", prin care s-a urmărit îmbunătăţirea dialogului multilateral și dinamizarea schimbului de experiență dintre organele competente ale statelor participante. Un moment important în cadrul acestei sesiuni a fost cel de semnare a acordurilor bilaterale de colaborare între instituția supremă de audit din Republica Moldova și instituțiile similare din Armenia, Azerbaidjan și Tadjikistan.  

Curtea de Conturi, în cadrul OSCF din statele membre ale CSI, face parte din următoarele grupuri de lucru:

  • Grupul de experţi pentru indicatorii-cheie naţionali pe lîngă Consiliul conducătorilor instituțiilor supreme de control financiar din statele membre ale CSI
  • Grupului de lucru privind elaborarea standardelor de control financiar de stat pentru instituțiile supreme de control financiar din statele membre ale CSI
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY