Actualizat: Sîmbătă, 20 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Conceptul certificării auditorilor financiari, discutat cu experții ONAS

  • 07.09.2021
  • 3498

Un atelier de lucru cu participarea experților Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS) și reprezentanților Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost organizat, la data de 7 septembrie curent.

Scopul atelierului a fost de a pune în discuție proiectul conceptului procesului de certificare a auditorilor financiari, elaborat de Grupul de lucru privind certificarea, constituit în contextul implementării Proiectului de cooperare dintre CCRM și ONAS.

Petru Rotaru, membru al CCRM și lider al Componentei 1: Certificarea auditorilor financiari a proiectului nominalizat, a prezentat proiectul documentului, punând în discuție cu experții ONAS și membrii Grupului de lucru, format din angajații CCRM, aspecte importante de definire a soluției optimale de organizare a certificării.

Menționăm că, în conformitate cu prevederile Legii organice, CCRM a pus în practică certificarea auditorilor publici ai Curții de Conturi. În cea de-a doua etapă, CCRM urmează să elaboreze și implementeze certificarea auditorilor publici cu specializare în auditul financiar. în context, experții ONAS acordă suport în realizarea acestui obiectiv.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY