Actualizat: Vineri, 19 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Comunicarea cu entitățile auditate, discutată cu societatea civilă

  • 07.12.2021
  • 1184

Curtea de Conturi va continua dialogul cu entitățile auditate pentru a identifica bune practici de comunicare și conlucrare.

Acest aspect a fost menționat astăzi, 7 decembrie, în cadrul unei teleconferințe organizate de Transparency International Moldova (TI-Moldova), în contextul prezentării studiului axat pe opiniile și experiențele autorităților publice centrale (APC) privind comunicarea cu Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

Studiul a fost realizat în baza rezultatelor unui sondaj, efectuat de TI-Moldova,  pentru a dezvolta subiectul evaluării instituționale a Curții de Conturi prin prisma Sistemului National de Integritate, analizat în martie curent. Sondajul a avut la bază un chestionar adresat conducătorilor entităților publice și responsabililor care au comunicat cu Curtea de Conturi în cadrul misiunilor de audit extern, la el participând 14 APC (ministere și entități din subordinea acestora.

Marian Lupu, Președintele CCRM, prezent la eveniment, a menționat importanța unui astfel de sondaj pentru activitatea de audit remarcând că, opiniile respondenților vor fi examinate minuțios de reprezentanții instituției și vor fi identificate acțiuni pentru îmbunătățirea aspectelor problematice.

Menționăm că, rezultatele sondajului demonstrează un tablou pozitiv pe aspectele incluse în studiu. Scopul sondajului a fost de a analiza opiniile reprezentanților APC despre relațiile cu auditorii Curții de Conturi în timpul misiunilor de audit; comportamentul, profesionalismul și integritatea auditorilor; precum și implementarea recomandărilor CCRM.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY