Actualizat: Sîmbătă, 20 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Bunele practici și experiența Curții de Conturi, împărtășite în cadrul forului internațional al INTOSAI

  • 14.09.2022
  • 1404

Inițiativa de Dezvoltare a INTOSAI (IDI) a invitat Curtea de Conturi să împărtășească experiența sa în cadrul forului internațional IDI TOGETHER Initiative Open House.

Evenimentul, organizat în format de teleconferință la data de 12 septembrie curent, a întrunit conducerea organizației INTOSAI, precum și reprezentanții instituțiilor supreme de audit (ISA) membre ale Organizației Internaționale a Instituțiilor Supreme de Audit (INTOSAI), printre acestea fiind Canada, Suedia, Norvegia, Georgia, România, Turcia, Azerbaidjan, Croația, Monaco, Croația, Cipru, etc.

Scopul webinarului IDI TOGETHER Initiative Open House a fost lansarea Inițiativei TOGETHER, obiectivul căreia este de a sprijini ISA să-și îmbunătățească guvernanța și procesele operaționale privind resursele umane, valorile etice, managementului diversității de gen și incluziunii.

La evenimentul de lansare a noului proiect, Curtea de Conturi a Republicii Moldova a avut o intervenție de prezentare a experienței în domeniul aplicării instumentelor moderne de guvernare și management al resurselor umane, în special la capitolul implicării și fidelizării angajaților, precum și promovării valorilor și direcțiilor strategice în contextul politicelor de comunicare și conlucrare în cadrul ISA. Andrei Munteanu, membru al CCRM și Violeta Balan, șefă Secție, au prezentat bunele practici și experiența de îmbunătățire a proceselor și procedurilor de guvernare și conlucrare, prin prisma promovării inițiativei, feedback-ului și conlucrării la nivel de entitate, în contextul dezvoltării și îmbunătățirii direcțiilor strategice, politicelor, practicelor și procedurilor instituției supreme de audit din Moldova.

În contextul Inițiativei lansate de IDI, ISA vor fi ghidate să conducă prin exemplul propriu în modul în care își gestionează forța de muncă, pentru a contribuie la schimbări tangibile în responsabilitatea, integritatea, transparența și incluziunea în sectorului public. Inițiativa va include sprijin combinat pentru ISA pe trei componente: fundamentele managementului resurselor umane pentru ISA; ISA și etica; și ISA responsabilă de gen și incluzivă.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY