Actualizat: Joi, 25 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Auditorul intern al CCRM, formator al curslui de instruire

  • 05.11.2021
  • 1995

În perioada 25 octombrie – 12 noiembrie curent, auditorul intern al Curții de Conturi, Ana Scorpan participă în calitate de formator la cursul de instruire pentru auditorii interni din sectorul public. Cursul dat este preconizat pentru nivelul de bază al Programului de instruire și certificare.

Având în vedere circumstanțele de activitate condiționate de situația pandemică, cursul respectiv se desfășoara în regim online.

Cursul de instruire este organizat de I.P. „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”, în parteneriat cu Ministerul Finanțelor și cuprinde 8 module, care durează 62 de ore. La instruiri participă peste 30 de persoane. Scopul acestui curs este de a instrui participanții, în vederea susținerii examenului de evaluare a cunoștințelor în domeniul auditului intern, pentru nivelul de bază.

Auditorul intern al CCRM a abordat mai multe subiecte relevante, precum probe de audit, clasificarea acestora, tehnici de colectare a probelor de audit, eșantionarea. De asemenea, în sesiunile următoare vor fi abordate tematici cum ar fi lucrul de teren și documentarea activității de audit, precum și elaborarea raportului de audit și monitorizarea implementării recomandărilor de audit.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY