Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Auditorii CCRM au participat la instruiri în domeniul securității cibernetice

  • 20.05.2022
  • 1830

În perioada 18-19 mai curent, un grup de angajați ai Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la un program de instruire în domeniul securității cibernetice. Sesiunea de instruire a fost organizată de către Instituția Publică „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” (STISC), cu suportul organizației internaționale CRDF Global,  finanțată de Departamentul de Stat al SUA. Cursul s-a desfășurat în format online, cu participarea a circa 700 de funcționari din instituțiile publice.

Scopul sesiunii de instruire a fost de a contribui la consolidarea capacităților de reziliență cibernetică a autorităților publice centrale, precum și la creșterea gradului de conștientizare a funcționarilor publici privind amenințările cibernetice actuale.

Astfel, în cadrul Programului de instruire: “Cyber Hygiene Workshop for Governance”, participanții au fost informați cu cele mai bune practici în materie de securitate și igienă cibernetică pentru funcționarii publici, cu tipurile de inginerie socială și cum să ofere o reacție de răspuns pentru fiecare în parte. De asemenea, funcționarii au învățat cum să își protejeze informațiile și dispozitivele, precum și au vizionat demonstrații de livehacking.

Conform agendei, în mai multe sesiuni de instruire, au fost abordate subiecte ce țin de: tipurile de inginerie socială, consecințele nerespectării unor reguli simple de securitate digitală; tipuri de autentificare bifactorială; criptarea datelor; protecția informațiilor și a dispozitivelor.

 În contextul amenințărilor cibernetice tot mai frecvente și complexe, în special în ultima perioadă de timp, instruirile în domeniul dat au o importanță deosebită și vin să contribuie la consolidarea capacităților de reziliență cibernetică a autorităților publice, precum și la creșterea gradului de conștientizare privind amenințările cibernetice actuale în rândul funcționarilor publici.

Menționăm că, CRDF Global este o organizație internațională cu experiență în dezvoltarea și gestionarea programelor cuprinzătoare și durabile de securitate cibernetică și consolidarea infrastructurii cibernetice. Instituția este o rețea globală cu multiple parteneriate menită să consolideze capacitățile tehnice a fiecărei țări partenere și să construiască răspunsuri rezistente la atacurile cibernetice.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY