Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Vizită oficială în contextul dezvoltării relațiilor de cooperare între CCRM și CCR

Vizită oficială în contextul dezvoltării relațiilor de cooperare între CCRM și CCR

Februarie 24, 2020 accesari 598

 

Aspecte de interes comun în activitatea instituțiilor supreme de audit (ISA), în contextul dezvoltării cooperării bilaterale între Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Curtea de Conturi a României (CCR), au fost puse în discuție de către Petru Rotaru, membru al CCRM, în cadrul vizitei oficiale întreprinse în perioada 19-21 februarie curent la sediul CCR, or. București, România.

Petru Rotaru a asistat la ședința Plenului CCR, participând la discuțiile și schimbul de experiență privind mecanismele de conlucrare ale ISA cu organele de drept. De asemenea, în cadrul întrevederii cu Mihai Busuioc, Președintele CCR, a fost discutată posibilitatea consolidării și dezvoltării în plan bilateral a procedurilor moderne în domeniul auditului public extern, în contextul Memorandumului de înțelegere și Acordului de cooperare între cele două instituții supreme de audit.