Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Vizita experților olandezi la Curtea de Conturi

Vizita experților olandezi la Curtea de Conturi

Ianuarie 12, 2018 accesari 1457

În perioada 9-12 ianuarie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a găzduit misiunea experților olandezi din cadrul Curții de Audit a Olandei (CAO).

Delegația Curții de Audit a Olandei a fost reprezentată de Jan van Dam, Manager de Proiecte Internaționale și Astrid De Neyn Van Hoogwerfe, auditor.

Misiunea a avut loc în contextul activităților legate de cooperarea cu Curtea de Audit a Olandei inițiată în aprilie 2017. Experții CAO au identificat drept oportunitate de cooperare efectuarea unor audituri-pilot de performanță.

Scopul vizitei a fost instruirea auditorilor CCRM din cadrul echipelor de audit în selectarea unui subiect pentru un audit de performanță și pregătirea unui plan de audit (definirea obiectivului de audit, a abordării auditului, a sferei auditului, a riscului de audit, întrebări și sub-întrebări de audit, criterii și metode de audit de colectare și analiză a datelor).

Misiunea experților olandezi a fost organizată sub formă de ședințe de lucru cu două echipe de auditori, care au fost desemnați pentru efectuarea viitoarelor audituri-pilot.

În perioada misiuni de instruire experții olandezi au avut întrevederi cu președintele Curții de Conturi Veaceslav Untila. Au fost puse în discuție obiectivele misiunii inițiate, rezultatele scontate, modalitățile privind modul de comunicare. Președintele CCRM a ținut să mulțumească experților pentru dorința și inițiativa de colaborare a Curții de Audit a Olandei cu Instituția Supremă de Audit a Republicii Moldova.

Menționăm că, următoarea misiune a experților olandezi cu auditorii CCRM va fi planificată pentru luna aprilie 2018.