Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Vizita de studiu în Portugalia

Vizita de studiu în Portugalia

Iunie 12, 2017 accesari 1773

În perioada 5-8 iunie curent, reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la Cursul de instruire privind Cadrul de Măsurare al Performanței Instituției Supreme de Audit (SAI PMF), organizat de Inițiativa de Dezvoltare INTOSAI (IDI), cu suportul Tribunalului de Conturi al Portugaliei. Cursul de instruire s-a desfășurat la Lisabona, Portugalia.

Evenimentul a întrunit reprezentanți din mai multe țări, și anume: Albania, Azerbaidjan, Cehia, Finlanda, Franța, Ungaria, Islanda, Lituania, Portugalia, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Elveția, Tunisia, Turcia, Norvegia și Marea Britanie.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova la acest eveniment a fost reprezentată de Tamara Andrușca, membru al Curții de Conturi și Tatiana Caraman, șef Direcție planificare și monitorizare, în cadrul Direcției generale planificare, metodologie, controlul calității și instruire profesională.

SAI PMF reprezintă cadru holistic, bazat pe probe, care presupune evaluarea voluntară a performanțelor Instituției Supreme de Audit în raport cu principiile, standardele, ghidurile și bune practici internaționale stabilite pentru auditul public extern.

Pe parcursul perioadei de instruire, participanții au obținut cunoștințe  privind  structura și metodologia SAI PMF, dar și asupra modului de planificare, efectuarea și raportarea unei evaluări SAI PMF.

La finele sesiunii de instruire, circa 30 de reprezentanți ai ISA, inclusiv și reprezentanții CCRM au primit certificate de absolvire cu succes a cursului de instruire.