Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Training internațional la Viena dedicat managementului datoriei publice

Training internațional la Viena dedicat managementului datoriei publice

August 16, 2017 accesari 1897

Banca Mondială și Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) a organizat o instruire comună privind metodologia de evaluare a performanței managementului datoriilor publice (DeMPA). Instruirea a avut loc în perioada 7-11 august 2017 la Institutul Vienez Comun în Viena, Austria.

La sesiune au participat circa 28 de reprezentanți din 12 Instituții Supreme de Audit: Armenia, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Ghana, India, Kenya, Kosovo, Moldova, Pakistan, Belarus, Turcia și Serbia.

Reprezentantul Curții de Conturi a Republicii Moldova la acest curs de instruire a fost dna Cunețchi Tatiana, membru CCRM.

Scopul acestui curs a fost de a introduce pe participanți la tendințele emergente și provocări în domeniul managementului datoriei publice în țările în curs de dezvoltare și pentru a-i ajuta să înțeleagă domeniul de aplicare și metodologia de a folosi instrumente de dezvoltare DeMPA în domeniul reformelor de gestionare a datoriei publice și efectuării auditului extern.

La finisarea acestui curs, participanții  au identificat un concept despre relațiile dintre indicatorii de evaluare a eficienței managementului datoriei, utilizarea datelor, bazate pe dovezi, evaluarea și gestionarea datoriilor într-o țară sau alta, și s-au familiarizat cu metoda de notare. Structura cursului a inclus prezentări și ateliere de lucru bazate pe studii de caz, cu discutarea unor aspecte practice de implementare.

Atelierul de lucru a fost organizată pentru oficialii superiori guvernamentali implicați în managementul datoriilor publice de la Ministerul Finanțelor și instituțiilor supreme de audit.