Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Semnarea Planului de acțiuni privind cooperarea între CCRM și CCR

Semnarea Planului de acțiuni privind cooperarea între CCRM și CCR

Iunie 30, 2017 accesari 1727

În contextul vizitei delegației Curții de Conturi a României (CCR) la Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), activitate stipulată în Acordul de Cooperare semnat de către cele două ISA-uri, au fost abordate tematici importante.

Discuțiile profesionale din sala Plenului CCRM au fost precedate de întrevederea oficială a președinților celor două instituții supreme de audit cu Președintele Parlamentului Andrian Candu. Speakerul a apreciat înalt contribuția personală a dlui Văcăroiu, Președintele CCR pentru activitate, deschidere, cooperare bilaterală între CCR și CCRM. Domnul președinte Nicolae Văcăroiu a abordat mai multe teme de discuție, printre care și importanța asigurării independenței și autonomiei instituției, relația Curții de Conturi cu Parlamentul, Justiția și rolul Curții în combaterea corupției și fraudei.

Veaceslav Untila a informat despre eforturile depuse de instituție în scopul asigurării consolidării și dezvoltării durabile a Curții de Conturi. Președintele CCRM a reiterat importanța conlucrării active dintre forul legislativ și instituția supremă de audit din țară pentru a asigura un management eficient al finanțelor publice.

Pentru a impulsiona conlucrarea dintre cele 2 instituții de audit, Nicolae Văcăroiu și Veaceslav Untila au semnat un Plan de acțiuni privind realizarea unor acțiuni comune în contextul implementării Acordului de cooperare între Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Curtea de Conturi a României.

Prezentul Plan de acțiuni este preconizat pentru perioada 2017-2018 și presupune mai multe activități, precum schimbul de experiență și acte normativ-metodologice; organizarea instruirilor pentru angajații celor două ISA, pe subiecte de interes comun; schimb de experiență în domeniul auditului fondurilor externe; schimbul de experiență în domeniul aplicării standardelor ISSAI în cadrul activității instituțiilor supreme de audit (ISA) etc.

Curtea de Conturi a Moldovei cooperează bilateral cu Curtea de Conturi a României în baza Acordului de cooperare semnat la Chișinău în data de 28 martie 2006 de Instituțiile Supreme de Audit ale Republicii Moldova și României.