Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Seminar de instruire privind protecția datelor cu caracter personal

Seminar de instruire privind protecția datelor cu caracter personal

Decembrie 09, 2019 accesari 1914

 

Domeniul protecției datelor cu caracter personal, precum și aplicarea conformă a prevederilor cadrului normativ aferent acestuia, prezintă un interes sporit atât în activitatea Curții de Conturi în calitate de operator de date cu caracter personal, cât și la realizarea activităților de audit public extern.

În acest context, angajații Curții de Conturi au participat la un seminar de instruire organizat de către Asociația pentru Protecția Vieții Private la data de 9 decembrie curent.

Scopul seminarului a fost schimbul de experiență pe aspecte ce vizează domeniul protecției datelor cu caracter personal, preluarea practicilor și procedeelor de asigurare a cerințelor din domeniul respectiv, precum și, comunicarea preocupărilor și problemelor întâmpinate la aplicarea prevederilor legale naționale în vigoare, precum și a tendințelor aferente protecției datelor cu caracter personal din Republica Moldova și alte țări.

În cadrul seminarului de instruire au fost abordate mai multe subiecte, precum:

  • cerințele privind protecția datelor cu caracter personal în raport cu atribuțiile Instituției Supreme de Audit;
  • elementele constitutive ale domeniului protecției datelor cu caracter personal;
  • principiile de conformitate și securitate necesare pentru a fi respectate;
  • drepturile și responsabilitățile în cadrul auditului, precum și ale subiecților de date etc.

Menționăm că, seminarul de instruire a fost organizat în contextul Acordului de cooperare încheiat între Curtea de Conturi și Asociația pentru Protecția Vieții Private la data de 18 iunie 2019. Acordul de cooperare este direcționat spre îmbunătățirea eficienței activităților entităților implicate, precum și spre generarea unui impact benefic asupra eficacității serviciilor publice furnizate.