Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Seminar de instruire în auditul de performanță, organizat cu suportul CCRM

Seminar de instruire în auditul de performanță, organizat cu suportul CCRM

Februarie 25, 2021 accesari 653

 

Un grup de auditori interni din sectorul public și privat din Republica Moldova au participat astăzi, 25 februarie, la seminarul de instruire profesională cu genericul ”Auditul de performanță”. Instruirile au fost organizate de Asociația Auditorilor Interni, cu suportul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), în baza Acordului de colaborare încheiat de cele două instituții în 2016.

Comunicarea profesională, schimbul de experiență dintre auditorii externi și auditorii interni, învățarea unul de la altul și coordonarea mai inteligentă a planurilor anuale de audit pot aduce mai multă valoare adăugată autorităților publice în atingerea obiectivelor stabiliți, a remarcat Ecaterina Paknehad, șeful Aparatului CCRM, în discursul de salut pentru participanți.

Formatorul antrenat din cadrul CCRM, Viorica Verdeș, șef Direcție de audit, a instruit auditorii în înțelegerea și planificarea unui audit al performanțelor, conceperea auditului, raportarea rezultatelor auditului de performanță și monitorizarea ulterioară.

În cadrul instruirilor s-a remarcat, că etapa de planificare în cadrul unui audit al performanței este foarte importantă, deoarece stabilirea corectă a obiectivelor de audit, întrebărilor de audit și a abordării de audit poate genera plusvaloare și răspunde așteptărilor părților interesate.