Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Relațiile Cuții de Conturi cu Parlamentul, discutate cu experții SIGMA

Relațiile Cuții de Conturi cu Parlamentul, discutate cu experții SIGMA

Februarie 05, 2020 accesari 802

 

Astăzi, 5 februarie, Marian Lupu, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la o ședință de lucru cu experții SIGMA, Alastair Swarbrick, consilier principal și Inguna Sudraba, fost membru al parlamentului și ex-auditor general, Republica Letonia.

Discuțiile au avut loc în contextul pregătirii pentru atelierul de lucru ”Relații eficiente între Parlament și Curtea de Conturi”, care va avea loc astăzi în incinta Parlamentului Republicii Moldova. În cadrul atelierului, reprezentanții CCRM și membrii Comisiei de control al finanțelor publice vor fi familiarizați cu factorii cheie și bunele practici în dezvoltarea unor relații de lucru eficiente între instituția supremă de audit (ISA) și Parlament, în baza experienței statelor membre ale UE.

Marian Lupu a salutat inițiativa SIGMA, remarcând importanța împărtășirii bunelor practici de conlucrare între ISA și legislativ, necesitatea informării membrilor comisiei despre experiența comisiilor similare din alte țări, în scopul eficientizării funcției de control parlamentar.