Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Președintele Curții de Conturi a participat la Sesiunea a XVIII-a a Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar din țările CSI

Președintele Curții de Conturi a participat la Sesiunea a XVIII-a a Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar din țările CSI

Septembrie 06, 2018 accesari 1689

 

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Veaceslav Untila a participat la Sesiunea a XVIII-a a Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele-membre ale CSI. Evenimentul a avut loc la data de 5 septembrie curent în orașul Moscova, Federația Rusă. Președintele CCRM a fost însoțit la eveniment de membrii Curții de Conturi: Andrei Munteanu și Petru Rotaru.

În cadrul evenimentului s-a desfășurat sesiunea tematică ”Tehnologiile informaționale în contextul dezvoltării și creșterii eficacității administrației publice”, care este un subiect actual pentru instituțiile supreme de audit din întreaga lume. În discursul său, Veaceslav Untila a informat publicul despre experiența națională în acest context, prin prisma impactului constatărilor și recomandărilor, formulate de CCRM în cadrul auditului de performanță cu elemente de audit TI, asupra implementării în Republica Moldova a Proiectului „e-Transformare a Guvernării”.

Proiectul „e-Transformare a Guvernării” a fost implementat pe parcursul perioadei 2011-2016 de către Guvernul Republicii Moldova cu asistența Băncii Mondiale. Proiectul urma să impulsioneze modernizarea sectorului public și să contribuie la o implementare mai eficientă a reformei administrației publice, prin aplicarea soluțiilor inovatoare privind modernizarea serviciilor publice și eficientizarea guvernării. Raportul de audit are o importanță mare pentru Parlament, Guvern, creditorii externi și societatea civilă, întrucât acesta prezintă rezultatele implementării Proiectului, precum și impactul acestuia asupra procesului de modernizare tehnologică a guvernării, a remarcat domnul Untila.

La finele sesiunii au fost aprobate Rezoluția și Hotărârea Sesiunii a XVIII-a a Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar din țările CSI, precum și Planul de lucru al Consiliului.