Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Președintele Curții de Conturi a participat la ședința 51-a a Consiliului de guvernare al EUROSAI

Președintele Curții de Conturi a participat la ședința 51-a a Consiliului de guvernare al EUROSAI

Iunie 03, 2020 accesari 470

 

Marian Lupu, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat astăzi, 3 iunie, la ședința forul de conducere al organizației europene a instituțiilor supreme de audit EUROSAI, Consiliul de guvernare (CG) al EUROSAI. 

La întrunirea organizată în regim de teleconferință au participat șefii instituțiilor supreme de audit (ISA), membre ale CG: Turcia, Spania, Cehia, Țările de Jos, Finlanda, Letonia, Polonia și Republica Moldova. 

Menționăm că, în primele zile ale lunii iunie urma să aibă loc Congresul XI al EUROSAI, care, din cauza situației create de pandemia Covid-19, a fost amânat pentru anul 2021. Astfel, ședință CG a fost de o importanță majoră prin aprobarea deciziilor urgente pentru asigurarea funcționării EUROSAI.

Agenda de lucru a inclus un șir de subiecte, care au fost puse în discuție de membrii CG. Participanții au aprobat decizia de a amâna Congresul XI al EUROSAI pentru perioada iunie 2021. În context, s-a aprobat prelungirea, până la următorul congres, a perioadei de activitate a grupurilor de lucru și grupurilor-țintă ale EUROSAI, a auditorilor EUROSAI, precum și a bugetului organizației. de asemenea, conform deciziei CG, își vor continua activitatea, până la următorul congres, liderii și co-liderii grupurilor de proiect, în contextul implementării obiectivelor Planului strategic al EUROSAI. 

În context, membrii CG au discutat planurile și perspectivele de activitate ale Consiliului în perioada rămasă până la congres, de asemenea, au fost informați despre situația privind realizarea acțiunilor planificate în cadrul portofoliilor liderilor grupurilor de implementare a obiectivelor strategice ale EUEROSAI.

Șefii ISA-urilor membre ale CG au salutat inițiativa ISA a Finlandei și ISA a Marii Britanii privind lansarea noului Grup de proiect EUROSAI ”Auditarea răspunsului la pandemia COVID-2019”. Obiectivele grupului sunt coordonarea și comunicarea activității privind COVID-19, facilitarea partajării abordărilor și rezultatelor de audit,  schimbul de experiență și informație privind auditarea domeniului.