Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Președintele Curții de Conturi a discutat perspectivele organizării viitorului Congres al EUROSAI

Președintele Curții de Conturi a discutat perspectivele organizării viitorului Congres al EUROSAI

Octombire 22, 2020 accesari 456

 

Astăzi, 22 octombrie, Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, a avut o discuție online cu Președintele Oficiului de Stat de Audit al Republicii Cehe, Miloslav Kala, viitorul președinte al organizației europene a instituțiilor supreme de audit (ISA) EUROSAI.

Convorbirea s-a axat pe modalitatea de organizare a viitorului Congres al EUROSAI, planificat pentru lunile mai-iunie 2021, în condițiile pandemiei globale. Președinții ISA au făcut schimb de opinii privind evoluțiile pandemiei și perspectivele de viitor ale organizării evenimentelor majore în cadrul EUROSAI.

În context, dl Kala a informat despre intenția de a organiza Congresul EUROSAI în regim de teleconferință, cu axarea pe problemele vitale pentru activitatea organizației. Dl Lupu a salutat intenția, accentuând importanța aprobării deciziilor importante pentru activitatea EUROSAI în cadrul unui Congres, organizat în format de teleconferință, cu o agendă axata pe aspectele-cheie de organizare a activității organizației de profil.