Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Președintele Curții de Conturi a avut o întrevedere cu consultantul internațional PNUD

Președintele Curții de Conturi a avut o întrevedere cu consultantul internațional PNUD

Octombire 03, 2017 accesari 1218

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Veaceslav Untila a avut astăzi, 3 octombrie curent, o întrevedere cu Franklin De Vrieze, consultant internațional PNUD.

Veaceslav Untila, președintele CCRM a pus în discuție subiecte, legate de suportul extern pentru consolidarea capacităților instituționale a instituției supreme de audit. La fel, au fost abordate tematici sensibile pentru CCRM, cum ar fi proiectul Legii privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, care figurează pe agenda Parlamentului; modalitatea de raportare a CCRM în Comisiile de profil a legislativului etc.

La rândul său, expertul internațional a relatat despre Proiectul PNUD ”Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova”. Proiectul dat, are drept scop consolidarea capacităților Parlamentului Republicii Moldova în vederea realizării eficiente a funcțiilor legislativă, control și reprezentare. Consolidarea instrumentelor și procedurilor de control parlamentar constituie o prioritate majoră a proiectului.

În context, Franklin De Vrieze va oferi suport pentru modificarea și completarea Regulamentului Parlamentului în partea ce vizează procedura de realizare a controlului parlamentar. De asemenea, consultantul PNUD va elabora procedurile standard de operare pentru exercitarea funcției de control parlamentar, luând în considerarea cele mai bune practici și recomandări, inclusiv și ale CCRM.