Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Președintele CCRM, Veaceslav Untila a primit vizita delegației Curții de Conturi a României

Președintele CCRM, Veaceslav Untila a primit vizita delegației Curții de Conturi a României

Iunie 28, 2017 accesari 2046

În perioada 26-29 iunie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) găzduiește o delegație a Curții de Conturi a României (CCR).

Delegația CCR este reprezentată de Nicolae Văcăroiu, Președintele CCR, Doina Elena Dascălu, vicepreședinte CCR, Ștefan Pete, Consilier de Conturi, Verginia Vedinaș, Consilier de Conturi, Silviu Nistor, șef de birou, Direcția relații externe și protocol.

S-au purtat discuții referitoare la dezvoltarea în continuare a cooperării bilaterale CCRM cu Curtea de Conturi a României, creșterea calității de audit a celor două ISA-uri și îmbunătățirea performanței personalului implicat în această activitate.

Dl Untila a făcut o retrospectivă, aducând exemple concrete din momentul preluării mandatului de președinte al CCRM, printre cele mai grave neajunsuri fiind lipsa de continuitate, ruptura existentă între adoptarea unor decizii și recomandările CCRM și implementarea acestora.

Principalele teme abordate în cadrul întrevederii au fost: Aspectele actuale privind relația cu Parlamentul, Guvernul, Justiția și alte autorități ale statului; Preocupări actuale în România și Republica Moldova privind Legile de organizare și funcționare ale Curților de Conturi din România și din Republica Moldova; Auditul bugetelor autorităților publice locale.

Dna V. Andrieș, membru CCRM a făcut o prezentare generală vizavi de activitatea CCRM, începând cu înființarea instituției supreme de audit din 8 decembrie 1994 și punctând la moment principalele aspecte, strategii, abordări ale instituției.