Prima / Colaborare / Organizaţii internaţionale / Consiliul conducătorilor OSC din statele membre ale CSI imprimare
Consiliul conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele-membre ale CSI

Consiliul este o organizație apolitică, fiind organizat pe principii de profesionalism și schimb de experiență in domeniul controlului financiar și auditului public extern.

Decizia despre crearea Consiliul interstatal al conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele-membre ale CSI a fost adoptată de către Consiliul conducătorilor statelor membre ale Comunității în cadrul ședinței de la Kazan, la 26 august 2005.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a devenit membru al Consiliul interstatal al conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele-membre ale CSI în anul 2000.

În cadrul CICOSCF CSI, CCRM este membru al: 

  • Grupului de experţi pentru indicatorii-cheie naţionali pe lîngă Consiliul conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele membre ale CSI (Contacte : Angela Pascaru, membru al Curții de Conturi, tel. (373 22) 210096, email a_pascaru@ccrm.md )
  • Grupului de lucru privind elaborarea standardelor de control financiar de stat pentru organele supreme de control financiar din statele membre ale CSI (Angela Curchin, şef adjunct Departamentul metodologie, planificare și analiză, tel. (373 22) 266084, email a_curchin@ccrm.md )

Racordarea activității Curții de Conturi la experiența mondială și la practicile instituțiilor supreme de audit public extern din alte state constituie un pas important în implementarea metodologiilor și procedurilor moderne de audit public extern și armonizarea cu standardele de audit INTOSAI.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

  

   

 
 
 
Despre noi      Audit      Publicaţii      Dezvoltare instituţională      Colaborare      Biroul de presă      Transparenţă
MD-2001 Chişinău,  
b-d. Ştefan cel Mare 69Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69
Linia anticorupţie, tel. de încredere:
(022) 232-748
Linia pentru informare:
(022) 266-020
E-mail:
Tel: (022) 232-579
Fax: (022) 233-020
E-mail: ccrm@ccrm.md
Suport tehnic: Centrul de Telecomunicaţii Speciale Vizitatori total: 1946994  
Implementare Brand Moldova
 
Servicii
Close