Acasă / Biroul de presă / Mass - media despre noi / Nereguli la Ministerul Sănătăţii depistate de Curtea de Conturi

Nereguli la Ministerul Sănătăţii depistate de Curtea de Conturi

Aprilie 26, 2017 accesari 3909

 

Nereguli la Ministerul Sănătăţii depistate de Curtea de Conturi! Instituţiile medicale de învăţământ au prejudiciat statul cu peste 22 de milioane de lei. Totodată, auditul a relevat faptul că situaţiile financiare prezentate de minister nu au fost veridice.

Conform unui raport al Curții de Conturi, Ministerul Sănătății a prezentat rapoarte financiare eronate, milioane de lei fiind gestionate defectuos. Astfel, situaţiile financiare ale Ministerului Sănătăţii şi instituţiilor din subordine au înregistrat denaturări ale mijloacelor fixe raportate.

Totodată, managerii instituţiilor de învăţământ din subordinea Ministerului Sănătăţii nu au contribuit la recuperarea banilor alocați pentru studiile cu finanţare bugetară, ceea ce a determinat prejudicierea statului cu aproape 24 de milioane lei.

La rândul său, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au declarat că vor ţine cont de recomandările Curţii de Conturi şi nu vor mai admite astfel de nereguli.

Ministerul Sănătăţii urmează ca, în termen de două luni, să informeze Curtea de Conturi despre implementarea recomandărilor.

 

 


Sursa : http: // www.radionoroc.md/stiri/main/5769