Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Misiunea ONAS privind evaluarea cooperării bilaterale

Misiunea ONAS privind evaluarea cooperării bilaterale

Octombire 16, 2017 accesari 1253

În perioada 16-17 octombrie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova găzduiește o delegație a Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS).

Delegația ONAS este reprezentată de Tomas Janhed, specialist în domeniul auditului financiar și Greta Rask, consultant în domeniul managementului, Rask Utveckling AB.

Obiectivul principal al vizitei experților ONAS la Curtea de Conturi este organizarea de discuții, interviuri, ateliere de lucru, în contextul efectuării evaluării ”ușoare” a rezultatelor Proiectului de cooperare CCRM-ONAS.

Experții au purtat discuții cu Tamara Andrușca, vicepreședinte CCRM, Violeta Andrieș, membru CCRM vizavi de problemele strategice din cadrul auditului financiar.

În același context, au avut loc interviuri cu grupul de manageri, responsabili de procesele de audit financiar. Reprezentanții ONAS au drept scop evaluarea eficienței suportului acordat de experții din cadrul instituției supreme de audit al Suediei, pentru a determina eventuale tematici de perspectivă în cooperarea de viitor dintre CCRM-ONAS.

Amintim că, în februarie curent, părțile au convenit la extinderea perioadei de implementare a Proiectului "Cooperarea pentru dezvoltare instituțională între Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Oficiul Național de Audit al Suediei pentru perioada 2013-2016" până la 31 decembrie 2017. În contextul dat, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Oficiul Național de Audit al Suediei și Curtea de Conturi a Republicii Moldova, valabil până la 31 decembrie 2017.